Išplėstinė butų pieška
Kvartalas
Kambarių skaičius
Plotas (kv.m)
Uždaryti

„Santariškių namai“ pelnė geriausio projekto apdovanojimą

04/30 2014
„Santariškių namai“ konkurse "Žaliasis miestas - geriausias NT ekoprojektas 2013" pelnė geriausio gyvenamojo projekto apdovanojimą. Tarptautinėje statybų parodoje „RESTA 2014“ vykusiame apdovanojimų renginyje nugalėtojams buvo įteiktos „Ateities miestai'', skulptoriaus Arvydo Ališankos sukurtos "Gyvybės medžio" už atsakomybę gamtai, statulėlės.
 
Antrus metus iš eilės rengiamame konkurse nekilnojamojo turto projektus vertino ekspertų komisija. Komisiją sudarė dešimt narių, tarp jų - architektūros, kraštovaizdžio, energetikos, klimato kaitos, BREEAM standartų ir kiti ekspertai. Nekilnojamojo turto projektai buvo vertinti pagal pasaulyje galiojančius pastatų poveikio aplinkai standartus, apimančius projekto vadybą, aplinkos sveikumą ir gyvenimo kokybę, energinį efektyvumą, vandentvarką, architektūrą, statybos medžiagas, inžinerinį aprūpinimą, ekologiją, urbanistiką, socialinę atsakomybę, komunikaciją su bendruomenėmis, viešojo ir privataus sektorių partnerystę, teritorinių bendruomenių įtraukimą, kraštovaizdį bei susisiekimą.

Konkursą "Žaliasis miestas - geriausias NT ekoprojektas" pristato savaitraštis "Veidas" kartu su žaliųjų statybų projektu "Ateities miestai". Taip pat bendradarbiauta su Aplinkos ministerija ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto Architektūros institutu.