Išplėstinė butų pieška
Kvartalas
Kambarių skaičius
Plotas (kv.m)
Uždaryti

Baltijos NT apdovanojimuose gyvenamosios statybos kategorijoje „Eika“ užėmė pirmąją vietą

05/27 2015
Baltijos NT apdovanojimuose gyvenamosios statybos kategorijoje „Eika“ užėmė pirmąją vietą
„Baltijos nekilnojamojo turto ir investicijų forume“ surengtuose Baltijos NT apdovanojimuose UAB „Eika“ projektas „Santariškių namai“ tapo nugalėtoju. Projektas pripažintas geriausiu gyvenamosios statybos kategorijoje su mažaaukštės gyvenvietės III etapo butais „Gilė“.
 
Šiais metais gegužės 21-22 d. „Baltijos šalių nekilnojamojo turto ir investicijų forume“ Vilniuje susitiko nekilnojamojo turto rinkos dalyviai. Penktus metus iš eilės organizuotame forume pirmą kartą surengti Baltijos NT apdovanojimai - Baltijos regiono projektų arba didelių projektų etapų, užbaigtų dar 2014 m., konkursas. „Konkurse pristatyti Baltijos šalyse įgyvendinti projektai buvo vertinti remiantis keletu pagrindinių kriterijų“, - teigia Algirdas Vaitiekūnas, konkurso žiuri narys, nekilnojamojo turto asociacijos „RICS Baltic“ Valdybos pirmininkas. Pasak A. Vaitiekūno, vertinta pastatų architektūra (sąsaja su supančia aplinka), gyvenamasis rajonas, gyvenvietės triukšmingumo lygis, atstumas iki parkų ir žaliųjų erdvių. Atsižvelgta į tai, kokie energijos taupymo sprendimai buvo naudoti. Kaip svarbūs veiksniai buvo išskirta viešoji infrastruktūra, terasos ir balkonai, stovėjimo aikštelės. Įtakos vertinimui turėjo ir projektą plėtojančios organizacijos patirtis ir patikimumas.
 
Remiantis nustatytais kriterijais, atrinkta 15 Baltijos šalių projektų gyvenamojo būsto, prekybos centrų ir biurų kategorijose. Geriausio Baltijos šalyse gyvenamojo projekto nugalėtoju paskelbtas įmonės „Eika" projektas „Santariškių namai“. Taip pat prekybos centrų kategorijoje geriausiu pripažintas bendrovės „Linstow" projektas Taline - „Ülemiste", o biurų projektu Baltijos šalyse tapo „Capital Mill" verslo centras „Navigator" Taline.
 
 
 
Apie įmonių grupę „Eika“
1992 m. įkurta bendrovė „Eika“ yra viena didžiausių nekilnojamojo turto plėtros ir statybos įmonių grupių Lietuvoje. Įmonių grupę sudaro: UAB „Eika“ – nekilnojamojo turto rinkos lyderė, vertinama už novatoriškumą, patikimumą bei atsakingumą; UAB „Eikos statyba“ – statybos bendrovė, sukaupusi didelę administracinių, visuomeninių, prekybos, pramonės bei gyvenamųjų namų statybos ir renovacijos patirtį.
 
Daugiau informacijos:
Martynas Žibūda
Plėtros departamento direktorius
Tel. +370 5 2496619
El. paštas: martynas.zibuda@eika.lt
www.eika.lt